Uncategorized

Välkomna tillbaks!

Hej alla elever och föräldrar, och välkomna till ett nytt läsår med musik här på Herrgärdsskolan!

Detta år har jag ett nytt schemaupplägg för år 3-5 som jag tycker ska bli spännande att testa. Jag har lagt 20 minuter svenska till varje musiklektion vilket innebär att jag i stället för att ha 40 minuter musik har 60 minuter musik och svenska kombinerat. Dessa minuter fördelar jag på 40 minuter i halvklass och 20 minuter sång med hela årskursen. Detta kommer att innebära flera fördelar, till exempel att vi får tid att jobba med språklig medvetenhet och låttexter, samt att det är mycket roligare att vara många när man sjunger.

Detta är vad jag kommer att jobba med i de olika årskurserna i början av terminen:

1 och 2: Här jobbar jag inte med arbetsområden utan tar in flera moment i varje lektion. I början kommer jag tänka extra på hur jag kan stärka språklig medvetenhet. Jag kommer också att ta in mer rytminstrument i undervisningen.

3: Vi har börjat med noter, i dag lärde de sig fjärdedelsnot, åttondelsnot och fjärdedelspaus. De var mycket stolta och glada. Vi kommer bara att jobba med rytmnoter och inte med tonhöjd. Vi kommer sedan att jobba med melodispel på keyboard. Vi testade att sjunga tillsammans alla treor i trapphuset, och det var mäktigt och jättekul.

4: Vi ska börja med att lära oss vad ett ackord är och spela de två första ackorden på gitarr: D och A7. Vi sjunger även kanon.

5: Vi kommer att börja med medeltidens musik både teoretiskt och praktiskt (se fliken under Teori här på bloggen.) Sedan ska vi jobba med melodispel på piano.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s