Uncategorized

Vårterminen

Nu har vi kommit igång med vårens första arbetsområden, melodispel på keyboard alternativt ensemblespel för treorna, melodispel på keyboard alternativt skapande av reklamjinglar i garageband för fyrorna, och melodispel på keyboard alternativt skapande av hiphoplåt i garageband för femmorna. Skapande och ensemblespel sker i helklass och melodispel i halvklass. Jag har inte delat ut så många läxor än, bara tangenternas och tonernas namn. Tvåorna har mer varierade lektioner, men ett övergripande arbetsområde under ht har varit rytmnoter och i vår blir det mer fokus på ensemblespel. Förutom det ska vid fortsätta att titta på Dock´n´roll där vi hittills gått igenom begreppen puls och tempo och håller på med klang och dynamik.

Jag såg att Chopchop har en jingeltävling och jag funderar på om de i 4a som vill kunde få skicka in sina jinglar dit. 5b har kommit igång jättefint med sina hiphop-låtar så be gärna att få lyssna på låtarna i deras iPads om ni har barn där.

Jag planerar mina lektioner i schemat på V-klass, så där kan ni alltid gå in och titta vad vi har gjort och ska göra.

Annons

2 reaktioner till “Vårterminen”

    1. Hej! Tvåornas lektioner planerar jag inte lika systematiskt, jag har bara använt lärarhandledningen från UR och plockat ut övningar som passar med det övriga lektionsinnehållet.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s