Body percussion

Body percussion kallas det när man använder kroppen som slagverksinstrument. Det är bra att hålla på med eftersom man ju ofta inte har tillgång till trummor att öva på. Man övar timing och koordination vilket ju är bra när man ska spela trummor men också andra instrument. Det är också en kul aktivitet när man vill ha något att göra, till exempel när man står i kö. De klapplekar som leks ute på skolgården är en form av body percussion, och det är det första vi börjar med.

Här är en länk till body percussion classroom där en lärare lagt upp en massa body percussion, bland annat Juba som jag brukar lära ut.

Här är en inspirationsfilm med The Percussion show.

Här är den första klappleken vi lär oss i förskoleklassen:

Sen brukar vi ta Ole dole doff:

I trean brukar vi ta den här:

I trean har vi gjort den här, så långt vi nu kommer:

 

I fyran klappkanon, vilken görs till musik:

Vi gjorde klappkanion till två låtar av Dunkelbunt. En långsammare och en snabbare. När man blir jätteduktig kan man börja på var fjärde slag, eller kanske oftare?

En klappramsa på engelska som vi gör ibland:

En klapplek med många verser som jag hittills inte gjort:

Och en till som vi inte har gjort i skolan, för dig som vill göra mer klapplekar:

Fingerlekar gör vi i ettan och tvåan. De är superbra för att öva motorik och taktkänsla inför instrumentspelandet.  Öva gärna dessa hemma, så får ni det lättare på musiklektionerna. Kanske de vuxna har några gamla godingar att lära ut också?

 

Annons